dinsdag 21 maart 2017

Een Betere Stad in De Bazel (Stadsarchief Amsterdam)


In het Stadsarchief van Amsterdam, gevestigd in De Bazel, is van 17 maart17 juli 2017 een expositie te zien over het Algemeen Uitbreidingsplan in vier tijdvakken 1935, 1958, 2006, 2017. Elk tijdvak is in een aparte ruimte te bekijken. Een aantal foto's geeft enige willekeurige indrukken. Gewoon gaan kijken!


Wonen, werken, verkeer en ontspanning staat op het affiche, ter gelegenheid van het CIAM-congres in 1935, van de tentoonstelling De functionele stad in het Stedelijk Museum Amsterdam (rechts op de foto). Het motto van het Nieuwe Bouwen is: Licht, lucht en ruimte.


In deze expositie hoek een overzicht van de periode 1978-1992 met o.a. aandacht voor de tentoonstelling van Polder tot Stad.


Uiteraard zijn er maquettes te zien. Deze geeft een deel van de bebouwing oostelijk van de Sloterplas (het hart van Nieuw West) weer.


De toelichting over de oprichting van Parkstad en het stoppen van Parkstad. Kortom stadsvernieuwing, ook in relatie tot andere buurten in Amsterdam (Jeruzalem-Watergraafsmeer).


Een leuk idee: ook het tekeningen- en onderzoeksarchief is gedeeltelijk opgebouwd voor deze expositie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten