zaterdag 26 november 2016

De Laan van Spartaan raakt nu vol



       
De laatste open plek van de Laan van Spartaan wordt ingevuld door een project van Actys Wonen, Arnhem. Op deze locatie, hoek Jan van Galenstraat/Rinus Michelslaan, worden huurwoningen voor de vrije sector gebouwd.


Kenmerk van de Laan van Spartaan is de combinatie van sportfaciliteiten (voetbalvelden) en wonen. Ook de namen van de straten zijn gerelateerd aan de namen van sportmensen. Op de foto het fraaie clubhuis van voetbalvereniging VVA/Spartaan (opgericht in 1901).



Een blik op de royale tribune met in de directe omgeving, straatzijde, kinderspeellocaties. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders de wedstrijden volgen!


Op deze foto is de structuur van de Laan van Spartaan te zien. De sportvelden vormen het hart van het carré, de vorm, waarin de Laan van Spartaan is gebouwd.



Langs de Fanny Blankers-Koenlaan is een gracht aangelegd, die een mooie zichtlijn biedt.


Langs de Wim van Estlaan is een waterpartij aangelegd met riet en boompjes, eigenlijk een langgerekte vijver, die een contrast vormt met de gracht om de hoek (letterlijk!).


Van alle speelplekken in de Laan van Spartaan is deze aan de zijde van de Erasmusgracht/Ringspoorbaan de meest bijzondere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten